søndag den 5. april 2015

Påskeæg med spiselige blomster


Påskeæg med spiselige blomster 

Påskeæg med spiselige blomster, citronskal og frysetørret hindbær 

Så blev det endelig påskeferie og tid til at lave hjemmelavede påskeæg. 
Ofte synes jeg, at hjemmelavede påskeæg egentlig kommer til at smage af julekonfekt, lavet af marcipan og nougat. Her er dog tre lidt anderledes varianter som smager af påske. 

Lemoncurd, lakridspulver og frysetørret hindbær

Mocca-marcipan æg: 
  • 100 gram marcipan 
  • Frysetørret kaffe (Jeg brugte den normale fra Nescafé) 
  • 50 gram nougat
  • 120 gram mørk smeltechokolade 
  • Frysetørret hindbær til pynt 
    • Start med at lave en "kop" kaffe af 2 tsk. frysetørret kaffe og 2 tsk. vand. Kaffen skal være tyk og stærk. 
    • Ælt marcipanen sammen med kaffen til en ensartet masse. Marcipanen må ikke blive alt for våd, og skal stadig være til at arbejde med. 
    • Tril små kugler af den bløde nougat. Det kan være en fordel, hvis nougat er en smule koldere end blot stuetemperatur. Kuglerne kan eventuelt lægges på køl mens marcipanen trilles. 
    • Tril herefter ligeledes små kugler af marcipanen. Kuglerne skal være en anelse større en nougatkuglerne. 
    • Kuglerne trykkes herefter flade og foldes rundt om hver enkel nougatkugle. 
    • Afslut med at forme kuglen som et æg, og sørg for, at marcipanen dækker hele nougatkuglen. 
    • Opvarm 90 gram af den mørke chokolade over vandbad og lad det smelte. De resterende 30 gram lægges i en skål. Når de 120 gram er smeltet hældes den smeltede chokolade over i skålen med de resterende 30 gram. Rør godt rundt, således at de sidste 30 gram også smelter. På denne måde bliver chokoladen ikke for varm, og man opnår det berømte "knæk". 
    • Dyp hvert enkelt æg i chokoladen med en ske og læg dem på bagepapir. 
    • Pynt æggene med de frysetørrede hindbær og sæt dem på køl i et par timer inden de serveres. 
Lakrids-citron æg: 
  • 200 gram marcipan 
  • 20 gram lakridspulver 
  • Lemoncurd (Jeg købte en færdiglavet lemoncurd i Føtex) 
  • 1 økologisk citron 
  • 120 gram hvid smeltechokolade
    • Ælt alt marcipanen sammen med lakridspulveret til en ensartet masse. 
    • Tril små kugler, som dog er udhulet i midten. Marcipanen skal altså formes som en lille skål, med hul i midten. 
    • Fyld hullet i midten af kuglen med lemoncurd. Det nemmeste er nok at putte lemoncurden i en lille sprøjtepose og derved fylde hullet. 
    • Marcipan kuglen lukkes, enten ved at trykke den forsigtigt sammen, eller dække hullet med et lille stykke marcipan. 
    • Opvarm 90 gram af den hvide chokolade over vandbad og lad det smelte. De resterende 30 gram lægges i en skål. Når de 120 gram er smeltet hældes den smeltede chokolade over i skålen med de resterende 30 gram. Rør godt rundt, således at de sidste 30 gram også smelter. På denne måde bliver chokoladen ikke for varm, og man opnår det berømte "knæk". 
    • Dyp hvert enkelt æg i chokoladen med en ske og læg dem på bagepapir. 
    • Pynt æggene med revet citronskal, og sæt dem på køl i et par timer inden de serveres. 
    • Husk at bruge økologiske citroner, da de ikke er sprøjtet. 
Karamel æg: 
  • 6 stk. dumle 
  • 50 gram nougat 
  • 100 marcipan 
  • 120 gram mørk smeltechokolade 
    • Æggene her er klassiske nougat/marcipan æg, med en lille karamel i midten som surprise. Det optimale er selvfølgelig at lave sin egen fudge. Jeg valgte dog den nemme løsning denne gang og købte dumle i stedet. 
    • Skær dumlekaramellerne midt over. 
    • Rul en lille kugle nougat rundt om karamellen. 
    • Rul herefter små kugler af marcipanen, og tryk kuglerne flade. 
    • Marcipanen foldes nu rundt om nougatkuglen, og der formes et æg. 
    • Opvarm 90 gram af den mørke chokolade over vandbad og lad det smelte. De resterende 30 gram lægges i en skål. Når de 120 gram er smeltet hældes den smeltede chokolade over i skålen med de resterende 30 gram. Rør godt rundt, således at de sidste 30 gram også smelter. På denne måde bliver chokoladen ikke for varm, og man opnår det berømte "knæk". 
    • Dyp hvert enkelt æg i chokoladen med en ske og læg dem på bagepapir. 
    • Æggene er pyntet med spiselige blomster, som jeg fandt i Føtex. Blomsten jeg anvendte hedder hornvioler. Sæt til sidst æggene på køl i et par timer inden de serveres.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar