mandag den 6. april 2015

Is Café Latte med vaniljeis

Is Café Latte med vaniljeis


Nu har foråret endelig meldt sig i Danmark, og er der noget bedre end at nyde dette med en god bog og en is-kaffe på terrassen? Og selvom vejret måske ikke varer ved endnu, så er det bare om at gribe chancen, nu hvor den er der. Det kan godt være det er mandag i dag, og at både vægten og samvittigheden egentlig burde have haft en skinny-latte eller en sort kaffe uden mælk, men det er trods alt helligdag. De sunde vaner kan tids nok vende tilbage i morgen. 

Her får I derfor opskriften på den lækre og knap så fedtfattige is café latte. 
Kaffen kan laves på alt fra den milde café latte til den stærke ekspresso. Egentlig bør kaffen nok laves på enten en normal lungo-kop eller en ekspresso, for at få rigeligt med kaffesmag i drikken, men da jeg ikke er den helt store kaffedrikker, valgte jeg derfor en mildere udgave med café latten. 
Kaffen har jeg selv lavet på en Nespressomaskine, men kan også sagtens laves uden maskine. 
1 glas 
  • 1 stk. café latte fra Nespresso maskinen, eller hvilken som helst anden kaffe du ønsker. 
  • Kaffen kan også laves selv, evt, ved at lave et ekspresso shot bestående af 2 tsk. instantkaffe og 3 spsk. kogende vand. Pisk herefter mælk med en mælkeskummer, og hæld mælken oven i kaffen. Det vil klart være at foretrække at anvende sødmælk, da det giver café latten en mild og rund smag, men minimælk og skummet mælk kan også sagtens anvendes. 


  • Stil herefter kaffen på køl, indtil den bliver helt kold. 
  • Bland 3 spsk. vaniljeis i kaffen og rør det hele sammen
  • Kaffen tilsættes et par isterninger og kan til sidst pyntes med lidt flødeskum og drysset kakao. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar